Kakšne spremembe se nam pri minimalni plači obetajo s 01.01.2020?

Kakšne spremembe se nam pri minimalni plači obetajo s 01.01.2020?

18.12.2019

V skladu z novelo Zakona o minimalni plači se nam s 01.01.2020 obeta kar nekaj novosti:

  • Minimalna mesečna plača za delo, opravljeno v polnem delovnem času, v letu 2020 znaša 940,58 EUR bruto.
  • Za plačilo dela, opravljenega od 1.1.2020, bodo iz zneska minimalne plače izločeni vsi dodatki, določeni z zakoni in drugimi predpisi ter s kolektivnimi pogodbami (vključno z dodatkom za delovno dobo), del plače za delovno uspešnost in plačilo za poslovno uspešnost, dogovorjeno s kolektivno pogodbo o zaposlitvi.

Od 1.1.2020 se torej v minimalno plačo ne bodo več vštevali tudi nekateri dodatki, ki so se v letu 2019 še vedno upoštevali: dodatek za delovno dobo, dodatki za posebne pogoje dela, (izmensko ali popoldansko delo) in plačilo za delovno uspešnost.

To pomeni, da se bo od 1.1.2020 v znesek minimalne plače vštevala le osnovna bruto plača določena v pogodbi o zaposlitvi, v kolikor bo ta nižja od zneska bruto minimalne plače, bo potrebno za razliko obračunati dodatek do minimalne plače.

V kolikor bi se v vašem podjetju odločili povišati osnovne plače vsaj na višino minimalne plače, bi se tako povišala tudi osnova za obračun dodatkov in stimulacije, posledično  bi to pomenilo višje dodatke in s tem višje stroške plač. Pri tem je pomembna tudi informacija, da se bo v 2020 povišala tudi najnižja osnova za plačilo prispevkov, ki je že v letošnjem letu višja od minimalne plače.

 

Več o spremembi Zakona o minimalni plači si lahko preberete na tej povezavi.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.