Oblikovanje blagovne znamke delodajalca ali employer branding

Oblikovanje blagovne znamke delodajalca ali employer branding

13.02.2020

V zadnjih letih je boj za talente postal glavna skrb številnih delodajalcev, zato so ti začeli pripravljati strategije, kako do najboljših kadrov in na kakšen način obdržati že obstoječe kadre, da ti ne odhajajo iz podjetja...razvijati se je pričela blagovna znamka delodajalca.

Enotno pravilo ne obstaja, lahko pa upoštevate določene usmeritve:

  • sprva določite vrednote in poslanstvo podjetja,
  • povežite dejavnost ali vaše izdelke z zaposlenimi, saj se ti na takšen način lažje poenotijo s podjetjem,
  • raziščite 'luknje', ki jih trenutni (in bivši) zaposleni vidijo v podjetju in bi jih lahko izboljšali, da bi bili ti bolj zadovoljni pri delu oziroma bolj zavzeti. Stalno skrbite za svoje zaposlene, za njihovo zdravje in dobro delovno okolje. Pomislite na njihove karierne cilje, kompetence in navsezadnje usklajevanje družinskega življenja z delom. Iščite sveže ideje tudi pri kandidatih.
  • skrbite za 'ugled' podjetja v lokalnem okolju, na spletu, v medijih. Zaposleni in kandidati preverjajo ugled podjetja, zato organizirajte in izvajajte aktivnosti, ki pozitivno vplivajo na vaš ugled in ugled vaših zaposlenih. Bodite vidni!
  • razmišljajte in oblikujte obljubo delodajalca (employer value preposition). Kot neko zavezo do zaposlenih, ki jo lahko in morate izpolnjevati. Poskusite biti drugačni od kunkurence, z enostavnimi idejami, spremembami?
  • pogovarjajte se, komunicirajte: z zaposlenimi, s strankami, na družbenih omrežjih, v medijih...

Stalno imejte v mislih, da je vsak zaposleni ogledalo in glasnik podjetja: v našem okolju, na spletnih omrežjih in drugih medijih. Le klik in že predstavja podjetje in s tem podobo delodajalca, s katero vpliva na druge - sodelavce in potencialne kandidate, kot tudi na zaupanje strank, ki nam sledijo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.